top of page
  • Writer's pictureMaarit Eronen

Ota kiinni Jumalan sanoista“Nyt on sen alkuperäisen näyn aika.” Sanat lävistivät mieleni kuin ilotulitusvalopallo pimeän taivaan.


Tiesin heti, mistä oli kysymys: näystä, jota olin kantanut sydämessäni parikymmentä vuotta, mutta jonka olin yrittänyt unohtaa, koska se näytti mahdottomalta.

Kyseessä oli siis The näky, asia, johon minulla liittyi erityisen paljon latausta. Arvaapa, missä Jumala nosti asian uudelleen mieleni näytölle. Kylpyhuoneessa, kun harjasin hampaitani.

Jumala voi puhua meille missä ja milloin vain. On tärkeää, että otamme Jumalan sanoista kiinni.

Mitähän Maria oli tekemässä silloin, kun Gabriel tuli hänen luokseen (Luuk. 1:26-)? Koska Luukkaan evankeliumissa sanotaan, että enkeli tuli sisään, niin ehkä Maria oli laittamassa ruokaa tai siivoamassa; joka tapauksessa hän oli ehkä yksin kotona tekemässä jotain arkista puuhaa.

Ole siis avoin Pyhälle Hengelle, mutta asian kanssa ei silti kannata pinnistellä.


Hän voi puhua sydämeemme ja mieleemme arkisten puuhien keskellä. Ota sanoista ja vaikutelmista kiinni silloin, kun ne tulevat. Tartu niihin.


Arvioi niitä Raamatun valossa.


Joskus emme huomaa Jumalan puhetta, mutta jos sydämemme on avoin, hän todennäköisesti puhuu samasta asiasta uudelleen. (Kyllä Jumala puhuu, puhuu toisenkin kerran, mutta ihmiset eivät sitä huomaa. Job. 33:14)

Tuon minun hampaidenpesuhetkeni seurauksena varovaisin askelin aloin ottaa yhteyttä näyn toteutumiseen mahdollisesti liittyviin henkilöihin. Näky liittyi uutisointiin Jumalan näkökulmista.


Puolen vuoden päästä olin uutispäällikkönä tiimissä, joka käynnisti kristillisen uutislähetyksen valtakunnallisella televisiokanavalla Suomessa. Olen kiitollinen, että tartuin Jumalan puheeseen.

Kun pyydät Jumalaa puhumaan sinulle, se voi tapahtua välittömästi. Mutta ellei, niin älä lannistu. Muista, että Jumala voi puhua myös silloin, kun et osaa ollenkaan odottaa sitä.


 

Tämä on ote uudesta raamattutyökirjastani Kuulolla - johdatusta joka päivä, joka ilmestyy jouluksi 2021. Kirja soveltuu omaan käyttöön tai pienryhmän avuksi. TEKIJÄNOIKEUS

© Maarit Eronen, 2021. Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan/blogin omistajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi (Maarit Eronen) ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.


Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page