top of page
  • Writer's pictureMaarit Eronen

Miten harjoitella kuunteluaTyökaverini yleensä valoisa katse oli himmentynyt. Kysyin, oliko kaikki hyvin. Hänellä oli päänsärky, mihin tarjosin rukousta.


En muista, parantuiko päänsärky, mutta sen muistan, että kun rukoillessani myös kuuntelin hiljaa ja rukoilin mieleeni tulleita asioita ääneen, häneen ilmeensä kirkastui. Hän sai kokemuksen, että Jumala tietää hänen tilanteensa.


Jumalan kuuntelua on erityisen hyvä harjoitella muiden kanssa. Kun kuuntelee, mitä Jumala haluaa puhua jollekulle toiselle, ja saa palautetta, että osui oikeaan, se rohkaisee ja vahvistaa Jumalan äänen tunnistamista.


Silloin kun erityisesti harjoittelin kuuntelua, tarjouduin usein rukoilemaan ystävieni puolesta. Usein kuulin väärin, mutta en antanut sen lannistaa. Liityin myös seurakuntamme rukouspalvelutiimiin, mikä oli hyödyllistä, sillä sain asiasta koulutusta.


Toinen hyvä tapa harjoitella kuuntelua on perustaa kuuntelevan esirukouksen ryhmä. Sen sijaan, että jaetaan rukousaiheita, kysytään niitä Jumalalta. Tai kysytään johonkin tiettyyn rukousaiheeseen ohjetta, miten hän haluaisi meidän rukoilevan.


Ensin kuunnellaan, sitten kerrotaan, mitä on kuultu. Joskus jokaisen kuulemista epämääräisiltäkin tuntuvista ajatuksista, kuvista tai sanoista muodostuukin looginen kokonaisuus, jota voi rukoilla. Ellei aina löydy motivaatiota esirukoukseen, tämä tekee rukoilemisesta jännittävän seikkailun.


Rukousyhteys muiden kanssa on siis erityisen turvallinen tapa harjoitella Jumalan äänen kuuntelua. Silloin on myös helpompi yhdessä arvioida kuulemaansa Raamatun valossa.

 

Tämä on ote uudesta raamattutyökirjastani Kuulolla - johdatusta joka päivä, joka ilmestyy jouluksi 2021. Kirja soveltuu omaan käyttöön tai pienryhmän avuksi.


 

TEKIJÄNOIKEUS

© Maarit Eronen, 2021. Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan/blogin omistajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi (Maarit Eronen) ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page