top of page
  • Writer's pictureMaarit Eronen

Kuuletko Jumalan puhetta?

Updated: Oct 21, 2021


Istuin sängylläni. Olin alkanut harjoitella Jumalan äänen kuuntelemista niin, että kirjoitin päiväkirjaani kysymyksiä. Sitten tarkoitukseni oli kuunnella ja kirjoittaa, mitä Jumala vastaisi.

— Rakastan sinua, Maarit...


Kun ensimmäiset “kuulemani” sanat olivat monena päivänä samat, aloin epäillä, että kehittelin ne omassa mielessäni. Siksi en ottanut niiden jälkeisiäkään ajatuksia vakavasti ja lopulta lopetin koko harjoituksen epäonnistuneena.


Mitä luulet, puhuiko Jumala minulle? Nyt jälkeenpäin uskon, että hän todella halusi vakuuttaa minut rakkaudestaan, mutta en pystynyt ottamaan sitä vastaan. En ollut tottunut kuulemaan sellaisia sanoja enkä edes ymmärtänyt, mitä ne tarkoittivat. Entä sinä? Uskallatko sinä uskoa, että Jumala voi puhua sinulle rakkaudestaan?


Jumalan puhe tuo elämää. Jeesus sanoi, "Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä." (Joh. 6:63b) Usein hän muistuttaa rakkaudestaan ja avustaan.


Jos mieleesi tulee lannistavia ja tuomitsevia ajatuksia, ne eivät todennäköisesti ole Jumalan puhetta. Muista myös, että oma tulkintamme voi vääristää Jumalan viestiä. Silloinkin, kun saan Jumalan sanoja ohjeina, ne ovat kuin houkuttelevia kutsuja matkalle.


Jos hän muistuttaa minua jostain tietystä synnistä, hän ei lyttää minua vaan kutsuu tuomaan synnin hänen anteeksiannettavakseen ja palaamaan läheisyyteen ja luottamukseen.


Jumalan äänen kuuntelua on hyvä harjoitella Raamatun äärellä. Valitse jokin sinua puhutteleva raamatunkohta. Lue sitä ajatuksella muuta kerta ja tutki hieman asiayhteyttä.


Hengitä syvään ja hiljenny Jumalan edessä. Kysy: “Herra, mitä haluat puhua minulle tämän raamatunjakeen kautta.” Odota ja kuuntele.


Kuuntelua voi harjoitella pitkin päivää, ja voi olla, että hän puhuu sinulle silloin, kun vähiten odotat sitä.

 

Tämä on ote uudesta raamattutyökirjastani, joka ilmestyy jouluksi 2021. Kirjan nimi on Kuulolla - johdatusta joka päivä. Lue lisää:
 

TEKIJÄNOIKEUS

© Maarit Eronen, 2021. Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan/blogin omistajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi (Maarit Eronen) ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

90 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page