top of page
  • Writer's pictureMaarit Eronen

Jumalan kuuntelu on dialogia



– Maarit, rakastan sinua. Olet selvinnyt hyvin. Pidän siitä, että prosessoit asioitasi kanssani. Minä autan sinua. Sinun ei tarvitse pärjätä omin voimin.


Tuskailin erästä kimuranttia työasiaa Jumalan kanssa. Hän yritti kannustaa minua luottamaan itseensä.


– Kun olen antanut sinulle jonkin tehtävän, enkö ole myös varustanut sinua ja antanut sinulle menestystä?

– No joo… Mutta olihan se eräs tietty katastrofi. Mistä siinä oikein oli kysymys?

– Se oli valmennusta. Sait uusia taitoja. Käytin sitä ohjaamaan sinua uuteen suuntaan. Ja käytin kuuliaisuuden askeliasi voimallisesti tässä maassa.

– Oikeasti? kysyin hämmästyneenä.

– Oikeasti.


Kokemukseni mukaan Jumala haluaa kanssamme vuorovaikutusta. Raamattu vertaa Jumalan ja häneen uskovien suhdetta avioliittoon. Esimerkiksi Paavali sanoi aviopuolisoiden suhteista kirjoittaessaan: ”Tämä on suuri salaisuus; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa” (Ef. 5:32). Toimiva parisuhde perustuu puhumiseen ja kuunteluun.


Myös jumalasuhdetta voi pitää yllä juttelemalla. Kun harjoittelet Jumalan äänen kuuntelemista, kokeile myös kommentoimista tai tarkentavan kysymyksen esittämistä. Kun itse olen tehnyt niin, hän on usein antanut asioihini yllättäviä näkökulmia.


Kuten tuossa esimerkkikeskustelussa: minä olin vuosien ajan kokenut häpeää epäonnistumisesta, mutta Jumala olikin käyttänyt koko hanketta valmentaakseen minua.


Totta onkin, että olin oppinut valtavasti uutta ja saanut uuden suunnan elämääni. En ollut arvostanut näitä asioita; minusta kaikki työ oli mennyt hukkaan. Hänestä sillä oli ollut kuitenkin vaikutusta myös monien ihmisten elämässä.


On kuin raikasta lähdevettä saada Jumalan näkökulmia asioihin.


 

Tämä on ote uudesta raamattutyökirjastani Kuulolla - johdatusta joka päivä, joka ilmestyy jouluksi 2021. Kirja soveltuu omaan käyttöön tai pienryhmän avuksi.


 

TEKIJÄNOIKEUS

© Maarit Eronen, 2021. Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan/blogin omistajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi (Maarit Eronen) ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page