top of page
  • Writer's pictureMaarit Eronen

”Voinko kysyä samalla tätäkin asiaa?”

Updated: Jan 17, 2022Rehellisesti sanottuna Jumalan läsnäoloon hiljentyminen vaatii minulta joskus suurta ponnistusta.


Keskittyminen on erityisen vaikeaa silloin, kun elämässä on paljon meneillään, kun projektien takarajat uhkaavat tai kun huoli täyttää mieleni. Juuri kun eniten hyötyisimme Jumalan rohkaisusta ja ohjauksesta, sitä on vaikeinta saada. Minultakin saattaa mennä viikkoja, että pystyn riittävästi rauhoittumaan hänen edessään ja voisin kuulla hänen äänensä.


Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Jumala edelleen johdattaisi meitä. Hänen tahtonsa voi tapahtua elämässämme, vaikkemme hiljentyisikään hänen edessään. Jäämme vain vaille niitä erityisiä läheisyyden kokemuksia, jotka antavat erityistä virtaa ja lohdutusta.


Minua auttaa suuresti raamatuntutkimisohjelma, johon yhtenä osana kuuluu Jumalan kuuntelu. Kun kysyn pyöriteltyäni jotain raamatunjaetta mielessäni jo useampana päivänä, mitä Jumala haluaa puhua minulle tämän jakeen kautta, minun on helpompi kuulla hänen rohkaisuaan tai ohjaustaan käsillä olevasta aiheesta.


Koska ”linjat” tuntuvat silloin olevan auki, kysyn häneltä usein näkökulmaa myös johonkin akuuttiin kysymykseeni. ”Miten selviän tämän vaikean ihmisen kanssa? Mitä siinä tilanteessa sinun mielestäsi oikein tapahtui? Mitä minun pitäisi päättää tässä asiassa?”


Usein Jumala kannustaa tai antaa tuoretta näkökulmaa asioihin, joissa olen jumissa, ja auttaa minua pääsemään asioissani eteenpäin.


Kun harjoittelet Jumalan kuuntelua, pyydä häneltä viisautta myös johonkin ajankohtaiseen kysymykseesi. Kun kuuntelet, saatat yllättyä hänen näkökulmastaan. Muista myös, että kuunteleminen ei rajoitu vain tähän hetkeen, vaan Pyhä Henki voi puhua missä ja milloin vain.


 

Tämä on ote kuuntelupäivästä, joka on viikon neljäs päivä uudessa raamattutyökirjassani Kuulolla - johdatusta joka päivä. Kirja ilmestyi joulukuussa 2021 ja se soveltuu omaan käyttöön tai pienryhmän avuksi.


 

TEKIJÄNOIKEUS

© Maarit Eronen, 2021. Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan/blogin omistajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi (Maarit Eronen) ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page