top of page
  • Writer's pictureMaarit Eronen

Mikä voi estää kuulemasta Jumalan sanoja?– Sinun oma rikkinäisyytesi vei sinut Irlantiin, en minä. Rakkauden ja huomionnälkäisenä tulkitsit johdatukseni väärin, koin Jumalan sanovan minulle.


Olin kokenut Jumalan johdattavan minut lomamatkalle erään perheen luokse Irlantiin, mutta sinne päästyäni mies osoittautuikin seksuaaliseksi häiritsijäksi. Sen jälkeen vannoin, etten enää ikinä yrittäisi kuunnella Jumalaa.


Oletko sinä tehnyt virheitä johdatuksen ymmärtämisessä? Rikkinäisyytemme lisäksi on muitakin asioita, jotka saattavat saada meidät tulkitsemaan Jumalan puhetta väärin tai estää meitä kuulemasta yhtään mitään.


Joskus Jumala jostain syystä yksinkertaisesti vaikenee, kuten hän aluksi teki Jobin kärsimyksissä. On yleensä vaikea tietää, johtuuko Jumalan hiljaisuus itsestä vai hänestä, mutta ainakin voi kanavien aukeamiseksi yrittää tehdä sen, minkä itse voi.


Jos olet tällaisessa tilanteessa, kannattaa tarkistaa ainakin syntiosasto: ”Näytä, Herra, onko sydämessäni tunnustamatonta syntiä.” Pyhä Henki kyllä näyttää, jos on. Asiasta voi tehdä parannusta ja jatkaa matkaa käsi Isän kädessä.


Myös sydämen haavat ja väärät vaikuttimet voivat tulla kuulemisen esteeksi. Lisäksi ainakin virheellinen jumalakuva ja pelko saattavat vaikeuttaa kuulemista. Joku saattaa esimerkiksi ajatella, että Jumala käskee häntä lähtemään Afrikkaan jonkin puun alle saarnaamaan vastoin omaa tahtoa.


Jos Jumalan kokee etäisenä ja tuomitsevana, on mahdotonta uskaltaa olla avoin hänen edessään.


Miten voi selvitä mahdollisesta virheen jälkeisestä pettymyksestä ja häpeästä? Jos jokin virhe tai hämmennys menneisyydessä kaihertaa, puhu siitä Jumalalle. Isä arvostaa aitoutta, rehellisyyttä ja rosoistakin ilmaisua (vrt. Job ja monet psalmit). Luulen, että haavoittuvuus on hänen kaipaamaansa lapsenkaltaisuutta.


Jos avaat hänelle sydämesi kivun jostain johdatukseen tai Jumalan äänen kuulemiseen liittyvästä pettymyksestä, hän saattaa antaa sinulle, kuten hän antoi minulle, jonkin uuden näkökulman.


Se voi auttaa jälleen ottamaan vastaan hänen rakkauttaan ja uskaltamaan kuunnella hänen ääntään.


 

Tämä on ote uudesta raamattutyökirjastani Kuulolla - johdatusta joka päivä, joka ilmestyy jouluksi 2021. Kirja soveltuu omaan käyttöön tai pienryhmän avuksi. 

TEKIJÄNOIKEUS

© Maarit Eronen, 2021. Tekstien luvaton käyttö ja/tai kopioiminen ilman kirjoittajan/blogin omistajan lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty. Lyhyitä otteita ja linkkejä voi käyttää kunhan tekijän nimi (Maarit Eronen) ja linkki blogiin on selkeästi ja asianmukaisesti esillä.

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page